ROST & Co. Guatemala Finca Montejo valittiin vuoden suodatinkahviksi Helsinki Coffee Festivaaleilla 2017.

KAUSIKAHVI No. 2

Guatemala

FINCA MONTEJO

Ylpeänä esittelemme järjestyksessään toisen kausikahvimme, Guatemala Finca Montejon. Finca Montejo on uuden sadon tilakahvi, joka tulee nimensä mukaisesti Montejon perheen tilalta. Kahville omistautuneen perheen tila sijaitsee kahvistaan tunnetulla Huehuetenangon alueella Jacaltenangon kylässä. Kylä on korkean vuoriston ympäröimää laaksoa, mikä tekee lähialueen rinteistä kahvinviljelylle suotuisaa maastoa. Rajanaapuri Meksikon tasangoilta puhaltavat lämpimät ja kuivat tuulet suojaavat korkeaa aluetta kylmältä, mikä mahdollistaa kahvin viljelemisen äärimmäisissäkin korkeuksissa ilman pelkoa pakkasesta. Lämpötila viljelmillä pysyy 10-25 celsiusasteen välillä.

Kypsät kahvimarjat poimitaan ja pesuprosessoidaan, joka pitää sisällään 36 tunnin fermentoinnin ja tuoreella lähdevedellä suoritetun 20 tunnin mittaisen huuhtelun. Tämän jälkeen marjasta erotetut kahvipavut kuivataan auringossa patiopedeillä.

Meille kahvi on saapunut Third Wave Coffee Sourcen välityksellä. Olemme paahtaneet Montejon perheen kahvin kunnioittaen sen viljelyssä, kasvuolosuhteissa ja prosessoinnissa saavuttamia ominaisuuksia. Kahvi on keskivaaleaapaahtoa, joka antaa tilaa kahvin viinimäisille ja mehukkaille hapokkuuksille ja tukevalle rungolle. Kahvi on kokonaisvaikutelmaltaan raikas ja kirkas sekä intensiivisen hedelmäinen.

Kasvukorkeus: 1850 metriä merenpinnan yläpuolella
Tuottaja/tila: Finca Montejo
Lajike: Bourbon
Prosessointi: Pesty, auringossa kuivattu

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram - White Circle

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co.

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki