Krafti
Krafti

KRAFTI
KRAFTI

Krafti
Krafti

1/2

LUOMU JA REILUN KAUPAN

KRAFTI espresso

TUHTI, TÄYTELÄINEN, KAAKAOMAINEN

Krafti on nyt sekä luomua että reilua! Meille robusta ja arabica ovat tasavertaisia kumppaneita ja Kraftissa ne sulautuvatkin saumattomasti yhteen. Guatemalalainen arabica tuo kahviin raikkautta ja makeutta, jota natural prosessoitu ugandalainen robusta täydentää pehmeällä, mutta rotevalla otteella. Tuhti, täyteläinen ja kaakaomainen Krafti toimii vahvana ja mielenkiintoisena espressona sekä pitkien juomien kaverina.

Robusta tulee lounais-Ugandan vuoristoiselta Bunyaragurun sekä Katereran alueelta toimivalta Ankole Coffee Producers Cooperative Union Ltd:ltä (ACPCU). Kooperatiivi keskittyy mahdollistamaan sekä ekologisesti että sosiaalisesti kestävää kahvinviljelyä mm. rakentamalla ja remontoimalla yhteisötiloja, istuttamalla ruokakasveja varjostamaan viljelyksiä sekä kehittämällä luonnonmukaisen viljelyn tehokkuutta mm. kompostoimalla banaaninlehtiä ja torjumalla tuholaisia chilillä.

Kraftin arabica puolestaan tulee Guatemalan El Quichén alueelta. Alueen pienviljelijät ovat pääosin mayakansojen jälkeläisiä ja kahvia viljelläänkin perinteisesti perhetiloilla. Guatemalan sisällissodan aikana El Quichén alue kärsi pahasti, mutta nykyään juuri kestävä maatalous sekä korkealaatuinen kahvin viljely ovat johtaneet tasaisiin tuloihin ja mahdollistaneet kestävän pohjan tulevalle sukupolvelle.

 

Alkuperä: Uganda, Bushenyi, lounais-Uganda, Ankole Coffee Producers Coop. Union Ltd Guatemala, El Quiché, Santa Maria Nebaj, Cooperativa Las Pilas

Lajike: Robusta 50% - Canephora

Arabica 50% - Typica, Bourbon, Catuai, Pache

Prosessointi: Natural robusta, Washed arabica

Paahtoaste: tumma (4/5)