Satokausi Nr.1

RUANDA

Muzo Intango

Satokausikahvi nro 1 RUANDA Muzo Intango

 

Makukuvaus: Metsämansikkainen, toffeeta ja kirsikkaa

 

Olemme hankkineet kahvin 32cup-kahvinvälittäjän kautta ja kahvi saapui Paahtimolle juuri ennen Joulua Ruandan satokauden tuoreena lahjana. Kahvi on Muzo Cooperativen taidonnäyte ja vuonna 2014 kyseinen viljelijäyhteisö palkittiin Cup of Excellence voitolla. Kahvin prosessoinnissa on innovatiivisesti käytetty anaerobista fermentointia ruandalaisessa Intango-saviastiassa, jota on perinteisesti käytetty ruandalaisen seremoniaoluen valmistuksessa. Tällä Rusatira Emmanuel, joka vastaa Muzo Cooperativen johtamisesta ja tuotekehityksestä, kunnioittaa muinaisia ruandalaisia perinteitä yhdistäen niitä nykyaikaiseen kahvin prosessointiin. Fermentointi kestää noin 18-36 tuntia, jonka jälkeen kahvia kuivataan 33-40 päivää säästä riippuen.

 

Rusatiran missiona on osallistaa naisia, iäkkäämpiä viljelijöitä sekä viljelijäuraansa aloittelevia nuoria kahvinviljelyyn tarjoamalla heille tukea ja koulutusta, jonka avulla he pystyvät vaikuttamaan positiivisesti omiin elinoloihin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Muzo Central Washing Station (CWS) tukee viljelijöitä tarjoamalla työvälineitä, koulutusta kestävistä viljelymenetelmistä ja parantamalla alueen vesihuoltoa. Sadonkorjuuaikana kahvi poimitaan käsin ja Muzo Cooperative panostaa laatuun poimintatyössä ja lajittelun osuus on yli 70% kausityöstä. Ruandassa kahvinviljelijöillä on yleensä varsin pienet viljelypalstat, jotka koostuvat yleensä noin 250 kahvipensaasta. Kahvin lomassa viljellään maissia ja perunaa, kahvin muodostaessa kuitenkin suurimman osan viljelijöiden toimeentulosta. 

Alkuperä: Gakenke district, Northern Province

Lajike: Red Bourbon

Prosessointi: Anaerobic Natural

Kasvukorkeus: 1570- 2200 m

Paahtoaste: vaalea 1/5

OTA YHTEYTTÄ:

Myynti (Kaffecentralen): 09 2600221

rost@rost.fi

  • Instagram - White Circle

YHTEYDENOTTOLOMAKE:

ROST & Co.

Särkiniementie 5 B

00210 Helsinki