Saari
Saari

fto
fto

Saari
Saari

1/2

LUOMU JA REILUN KAUPAN

SAARI

TUMMA, TÄYTELÄINEN, SUKLAINEN

SAARI on Reilun kaupan tummapaahtoinen ja pehmeä luomusuodatinkahvi. Kahvi on täyteläinen, suklainen ja sen makua siivittää vieno marjaisuus. Kahvi sopii loistavasti myös maitokahvin ystäville ja maidon kanssa se kääntyy täyteläisen maitosuklaiseksi ja pähkinäiseksi.

 

SAARI koostuu kahdesta eri alkuperämaakahvista.Blendin perulainen luomu ja Reilun kaupan arabica tulee Cajamarcan alueelta Sol & Café kooperatiivilta. Viljelijäyhteisön tavoitteena on parantaa jäsentensä elinolosuhteita kahvin laatuun keskittymällä, jonka myötä toiminta on myös viljelijöille kannattavampaa. Sol & Café tukee aktiivisesti jäseniensä, Heidän perheidensä ja yhteisön hyvinvointia avustamalla taloudellisesti erilaisissa hankinnoissa ja uudistamistöissä tukien elinympäristön suojelua ja kestävää kehitystä.

 

Honduras puolestaan on Café Organica Marcalan (COMSA) pienviljelijöiden käsialaa ja se on myös sekä luomu että Reilu kauppa -sertifioitu. COMSA tukee viljelijöitä tietotaidon kehittämisessä, joka auttaa mm. kahvin prosessoinnissa muodostuvan biojätteen muuttamisessa luomulannoitteeksi. Lisäksi kooperatiivi tukee yhteisön hyvinvointia mahdollistamalla lasten ja nuorten koulunkäynnin.

 

40% PERU

ALKUPERÄ/URSPRUNG: PERU, CAJAMARCA, 

CO-OP SOL & CAFÉ

KASVUKORKEUS/ALTITUD: 1500-2050 M

PROSESSOINTI/PROCESS: WASHED

 

60% HONDURAS

ALKUPERÄ/URSPRUNG: HONDURAS, MARCALA, LA PAZ

CO-OP COMSA

KASVUKORKEUS/ALTITUD: 1600 M

PROSESSOINTI/PROCESS: FULLY WASHED