JOULU KAHVI 2020


Joulukahvi on kohta täällä!


Joulukahvimme tulee tänä vuonna Kolumbiasta, Toliman alueelta Planadaksesta. Makumaailmassa korostuvat jouluiset maut kuten tumma suklaa, karamellisoituneen mantelin makeus ja kirsikan hedelmäinen hapokkuus. Kahvi toimii erinomaisesti itsenäisenä juhlajuomana ja maidon kanssa makumaailma kääntyy kohti pähkinänougaata.


Kahvin on viljellyt vuonna 2014 perustettu Asociación De Productores De Café Especial La Orquídea (Asoprocafees) kooperatiivi, jolla on nykyään yli 55 jäsentä. Jäsenten tiluksien koot ovat keskimäärin 3-5 hehtaaria. Kahvi on ROSTin historian ensimmäinen joulukahvi, joka on sekä luomu- että Reilu kauppa -sertifioitu. Reilun kaupan avulla kooperatiivi on pystynyt lisäämään kahvinviljelijöiden tietotaitoa sadonkorjuuseen ja prosessointiin liittyen sekä kehittämään paikallista infrastruktuuria ja mahdollistamaan yhteisön elinolosuhteiden parantamisen.


Alkuperä: Kolumbia, Tolima, Planadas Lajike: Castillo, Caturra, Colombia, Typica Prosessointi: Fully washed Kasvukorkeus: 1400-2000 m Paahtoaste: keskipaahto (3/5)